Naujienos

  • Witcher kūrėjas: Naudodami DRM, leidėjai dengia savo užpakalius
    • Witcher kūrėjas: Naudodami DRM, leidėjai dengia savo užpakalius

    • Lenkų žaidimų kūrėjų, CD Projekt Red, direktorius, Marcin Iwinski, dar kartą gelia kompiuterinių žaidimų leidėjams. Pasak jo, industrija žino, kad DRM (reikalavimas žaidimo metu visada turėti interneto ryšį su leidėjo serveriais) neveikia, bet tęsia jo naudojimą pridengdami savo užpakalius.

       

      Iwinski tikina, kad DRM yra netikusi sistema ir paaiškina, kodėl: „Man atrodo, kad visa industrija žino, kad DRM neveikia, tačiau korporacijos naudoja tai kaip gynybinę  dūmų uždangą prieš savo bosus, investuotojus ir dalininkus, kad jų intelektualinė nuosavybė yra saugoma. Aš esu diskutavęs su keletu aukšto rango direktorių tokiose kompanijose, kurie supranta, kad DRM neveikia, tačiau bijo, kad kas nors apkaltins juos, kad nesaugo savo nuosavybės. Nors tokia politika turi logikos, to procese prarandamas susidomėjimas žaidėjais.“ sakė Marcin Iwinski.

       

      Naujausias CD Projekt Red žaidimas, The Witcher 3: Wild Hunt, neturės jokio DRM ir kompanijos vadovas netiki, kad žaidimas dėl to taps didesne piratų auka: „Ar jis taps didesniu piratų taikiniu jeigu neįdiegsime DRM? Nemanau. Ypač dėl to, kad kiekvienas DRM sistema apsaugotas žaidimas nulaužiamas jau pačią pirmą dieną po išleidimo arba dar prieš tai. Tai nėra argumentas. Atsisakydami DRM, mes tikimės sukurti pasitikėjimą tarp leidėjų bei žaidėjų.“

       

      The Witcher 3: Wild Hunt bus išleistas kitąmet Xbox 360, PlayStation 4 ir PC platformoms. Be The Witcher 3: Wild Hunt, kompanija tuo pačiu meti dirba ties vaidmenų žaidimu Cyberpunk 2077, bei „mažesniu“, dar nepaskalbtu  žaidimu, kuris vystoma naujoje studijoje Krokuvoje.

    • Autorius: Endy | Data: 14, Lapkritis 2013 13:06 (44)

Norint parašyti komentarą, jums reikia užsiregistruoti.