Naujienos

  • Atšauktas Doom draudimas Vokietijoje
    • Atšauktas Doom draudimas Vokietijoje

    • Praėjusią savaitę Austrijoje buvo uždrausta Wolfenstein 3D iOS versija dėl to, kad jose buvo pavaizduotos svastikos. Šią savaitę kompiuterinių žaidimų pasaulyje nuskambėjo dar viena naujiena, susijusi su svastikomis. Vokiečių valdžia pagaliau atšaukė 17 metų trukusį Doom ir Doom II žaidimų draudimą.

       

      Originaliuose žaidimuose taip pat netrūksta nacistinės simbolikos, tačiau Bethesda leidėjai paskelbė, kad dabar kompanija stengiasi ją pašalinti, kad abu žaidimai be jokių trukdžių iš naujo atrastų Vokietijos rinką. Taip pat kompanija patikino, kad kitą mėnesį pasirodysiantis atviro pasaulio veiksmo žaidimas, Rage, Vokietijoje bus išleistas be jokių apkarpymų.

       

      Pasak BBC News reportažo, viešosios erdvės cenzūra besirūpinanti Vokietijos institucija (Bundesprufstelle) pašalino Doom iš draudžiamų žaidimų sąrašo tik po balsavimo. Nors kai kurie tarybos nariai balsavo už draudimo pratęsimą, nugalėjo nuomonė, kad žaidime vaizduojama prieštaringa simbolika „atspindi istorinius įvykius“, be to, šio žaidimo beveik nežaidžia vaikai.

       

      Deja, amerikietiška Doom II versija taip ir liko juodajame sąraše, nes joje yra lygių iš kito žaidimo, Wolfenstein 3D, kur vėlgi, apstu svastikų.

    • Autorius: Endy | Data: 3, Rugsėjis 2011 20:39 (34)

Norint parašyti komentarą, jums reikia užsiregistruoti.