Naujienos

  • Team Bondi stengiasi mokytis iš savo klaidų
    • Team Bondi stengiasi mokytis iš savo klaidų

    • Rockstar Games leidėjų nuotykių žaidimas, L. A. Noire, susilaukė daugybės šiltų atsiliepimų bei per pirmąjį mėnesį buvo parduotas 899 000 kopijų tiražu (iki šios dienos visame pasaulyje šiuo žaidimu jau mėgaujasi per 4 milijonus žaidėjų). Deja, puikus startas nedžiugina žaidimo leidėjų. Tarptautinė Žaidimų Kūrėjų Asociacija (IGDA) šiuo metu tiria L. A. Noire kūrėjų, Team Bondi darbuotojų skundus dėl nepakeliamų darbo sąlygų.

       

      Deja, vienas iš Team Bondi studijos darbuotojų, programuotojas Dave Heironymus dabar jau švelnina anksčiau išsakytą poziciją. Šis vyrukas yra vienas iš penkių originalios studijos narių. Jis dalyvavo L. A. Noire kūrimo procese praktiškai nuo idėjų generavimo iki baigto rezultato aptarimo – daugiau nei penkerius metus.

       

      Heironymus teigia, kad pirmaisiais darbo metais studijos darbuotojai dirbdavo nuo 9 valandos ryto iki 18 valandos vakaro, tačiau kai iš anksto sutarti žaidimo kūrimo terminai nebuvo įvykdyti, Rockstar Games leidėjai ėmė spausti studijos narius dirbti daugiau ir ilgiau. „Tuomet vidutiniška darbo savaitė susidarydavo iš 65 darbo valandų. Kartais net 100 valandų. Tačiau tiek ilgai dirbti mūsų niekas neskatino.“ skuba teisintis Dave Heironymus.

       

      Paskutinius pusę metų L. A. Noire kūrimo procese darbuotojai dirbdavo net savaitgaliais, anot programuotojo, už viršvalandžius jiems buvo dosniai mokama, o labiausiai nusipelniusieji gavo mėnesio atostogas po žaidimo išleidimo.

       

      Pasak Heironymus, Team Bondi studija nemano, kad dirbti tokiais tempais yra gerai. Studija bando mokintis iš savo klaidų, nes praktiškai ji pati yra kalta, kad apsikrovė tokiais krūviais dirbant ties L. A. Noire. „Prašau pagalvoti prieš teigiant, kad Team Bondi šlykštūs arba, kad reikia boikotuoti L. A. Noire. Čia Sidnėjuje susibūrusi atsidavusių kūrėjų komanda, siekianti mokytis iš savo klaidų ir išvengti jų ateityje.“ sakė Dave Heironymus.

    • Autorius: Endy | Data: 14, Liepa 2011 13:51 (56)

Norint parašyti komentarą, jums reikia užsiregistruoti.