• Išleidimo data
    • 2012-10-30

    • Gamintojas
    • Criterion Games

    • Leidėjas
    • Electronic Arts

8.2
9.0
7.0

Apžvalga

Autorius: Iverson | Data: 2, Gruodis 2012 09:28

Prieš pora metų Criterion studija sukūrusi ir į rinką paleidusi vieną sėkingiausių Need for Speed dalių – Need for Speed : Hot Pursuit, grįžta, bandydama grąžinti ankstesnę NFS šlovę po gana nuvylusio The Run debiuto. Šįkart Criterion ėmėsi prieš gerus septynerius metus išleistos NFS dalies – Most Wanted. Daugelis žaidėjų po kiekvienos naujos EA games išleistos NFS dalies meldė – sukurkit pagaliau kažką į Most Wanted, grįžkit prie frančizės ištakų. Need for Speed: Most Wanted (2012)Ir pagaliau jie buvo išklausyti.

 

Visos Need for Speed dinastijos stiprioji pusė buvo grafika, aplinkos detalumas, nes žaidimo istoriją jiems perteikti sekdavosi gana silpnai, ir EA norai sukurti tobulą lenktynių žaidimą, maišytą su pirmojo asmens šaudyklėmis, kurtomis smėlio dėžės principu duždavo į šipulius. Visgi šįkart atrodo buvo atsisakyta betkokios minties apie scenarijų ir visas dėmesys sutelktas ten, kur kūrėjams geriausiai sekdavosi. Ir rezultatas nustebina – žaidimo aplinka atrodo pompastiškai, gražiai sukutas Fairhaven miestas ir net pedantiškiausiam grafikos dizaineriui būtų sunku prie ko nors prikibti. Ryškios, ekspresyvios spalvos ir jų įvairumas žaidimą pagyvina iki begalybės. Tiesiog nesinori išjungti žaidimo, o tik važinėtis nuostabiai sukurtomis vietovėmis ir gėrėtis, kaip tiksliai atkurta aplinka. Padirbėta su kiekviena detale, akmeniu, medžiu, ar saulės nušviesta raibuliuojančia jūros banga. Skanų prieskonį prideda ir puikiai parinkta žaidimo muzika, sukurianti pribloškiančią atmosferą viso žaidimo metu. Dar smagiau visą šį žaidimo džiaugsmą pajausti lekiant beprotišku greičiu.

 

Ankstesnėje The Run dalyje ne vienas žaidėjas niršo dėl lenktynių užkrovimo scenų – jos buvo žudančiai ilgos ir nuobodžios. Criterion rado puikų būda kaip lenktynių laukimo laiką padaryti daug malonesnę – prieš kiekvienas lenktynes parodomas filmukas, kaip žemėlapis ar trasa buvo kuriame. Netikėtas, naujas ir svarbiausia – įdomus dalykas. Kad filmukai nesikartotų, yra rodomas paprasčiausios nuotraukos iš žemėlapio vietų – kaikur net sunku atskirti kur kompiuteriu kurta aplinka, o kur fotografuota atvirutė.

 

Be abejo visų svarbiausias dalykas lenktynių žaidime – patys automobiliai. Ir kiek nustebina kūrėjų sprendimas, dėl naujų mašinų pasiėmimo. Need for Speed: Most Wanted (2012)Anksčiau norint gauti geresnį automobilį, privalėjome įvykdyti tam tikrą skaičių lenktynių, ar laimėti grandiozinį turnyrą, dabar paprasčiausiai super automobilius reikia... Rasti ! Taip, taip galingiausi automobiliai gali slėptis kur nors požeminiame garaže ar ant stogo. Užvarytas už kampo skersgatvy ar pastatytas nuošaliau pagrindinių kelių. Deja, randami automobiliai bus lyg iš gamyklos, jokių „garažinių“ patabolinimų ( sportinių padangų, pakabos ar nitro sistemos). Visa tai gausite labai paprastai ir maloniai – laužydami istatymus. Tobulinimams reikalingi žaidimo virtualūs pinigai (Speed points), kuriuos gauti galite erzindami policijos patrulius, nepaisydami greičio ribojimų ar gerokai viršijant leidžiamą greitį pralėkti pro greičio matavimo kameras.Automobilių pasirinkimas išties platus, savo trokštamą automobilį ras kiekvienas. Žaidime prie tikrų Aston Martin, Bugatti, Lamborghini monstrų rasime ir dar nematytų automobilių konceptų.

 

 

Po The Run netikėtumo, kai buvo panaikintas daugeliui vienas mėgstamiausių lenktinių tipų – circuit, Most Wanted šio tipo lenktynės grįžta, čia taip pat bus ir sprint lenktynės bei naujovė – Speed Runs. Tai lenktynių režimas, kuriame turėsite išlaikyti begalo didelį greitį, lekiant intensyvaus eismo keliu. Puikūs pasirodymai taip pat bus malonė jūsų lenktyniniam žirgui – galėsite užsidėti bekelės padangas, sustiprinti važiuokle, kuria lengviau galėtumėte įveikti kelio blokadas ar pasikesti greičių dėžę. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų žaidimo stiliaus ar kuo tuo metu sieksite – tobulinimai padidins automobilio maksimalų greitį iki absoliučios begalybės arba pagerins posūkių įveikimą. Reikia nepamiršti ir dar vieno nuotaikingo žaidimo atnaujinimo – čia taip pat rasime Ambush lenktynes. Jų esmė – išsisukti nuo „mėlynųjų“ vyrukų. Need for Speed: Most Wanted (2012)Lenktynės prasidės ne taip kaip įprasta – nuo starto linijos. MW į lenktynes būsite įmetamas joms jau prasidėjus, kas gal šiek tiek namalonu, nes mano, kaip tikriausiai ir daugelio ausiai, buvo labai  malonus automobilių riaumojimas prie starto linijos, laukiant kol prasidės įnirtingos lenktynės.

 

 

Nors Need for Speed serija yra visiškos arkados lenktynės, tačiau Most Wanted jaučiama, kad puikiai padirbėta ties automobilio valdymu, kuris yra tikroviškas, o ir žaidimo fizika neprasilenkia su realybe, kaip būdavo ankstesnėse dalyse. Išmokęs preziciškai derinti drift‘ą ir nitro tapsite stipriu konkurentu, nesvarbu preš kokius automobilius-montrus teks lenktyniauti. Dažniausiai nugalėti padės netik puikus trasos žinojimas ir vairavimo profesionalumas, bet ir galvą apsukantis greitis.

 

Išbandžius žaidimą galima teigti, kad kūrėjai milžinišką demėsi skyrė daugelio žaidėjų režimui. Joks šiuolaikinis žaidimas neįsivaizduojamas be šio režimo. Tikrai malonu, kada vairuodami svajonių automobilius, galite taranuoti draugus pikdžiugiškai daužydami jų automobilius vardan pergalės lentynėse.

 

 

Be abejo labai norint, būtų galima rasti prie ko prikibti. Numatytieji valdymo parametrai nėra labai patogūs, todėl žaidėjas turi pagal save juos šiek tiek pareguliuoti, koreguoti. Kaikuriems gali nepatikti ir tas istorijos, siužeto nebuvimas. Ar tai, kad norint tobulinti mašiną iš naujo reikia daryti tuos pačius nusikaltimus, tai pasirodo nebe iššūkis, o monotonija. Visgi žaidimas klasiškas, ir naujai lenktynių kūrėjai turi į ką lygiuotis, nes Most wanted tikras lenktynių flagmanas. Criterion nepasišiukšlino šiemet, būtų nuostabu jei jiems EA Games perduotų ir ateinančią NFS dalį. O, kad ji bus ne vėliau kaip už metų rodo dabartinis žaidimo populiarumas ir EA politika žaidimų leidimo klausimu.

 

Parinktys

Ivertinkite:
0.1